Strona główna » SOFTWARE » Jak na zawsze usunąć konto na Facebooku?

Jak na zawsze usunąć konto na Facebooku?

Jak na zawsze usunąć konto na Facebooku?

Facebook to bezsprzecznie najpopularniejszy portal społecznościowy na ziemi. Jeśli jesteś posiadaczem konta w tym serwisie, to zyskujesz dostęp do znakomitego komunikatora posiadającego szereg użytecznych funkcji. Co jeśli jednak nie chcesz korzystać ze swojego konta? Jak usunąć konto na fb?

Dezaktywacja

Facebook daje Ci dwie alternatywne możliwości usunięcia swojego konta. Pierwsza ma charakter niepełny, a druga całkowity.

Pierwsza metoda, czyli dezaktywacja, oznacza, że zachowujesz dane swoje konta i możesz je ponownie aktywować w przyszłości. Aby przeprowadzić dezaktywacje musisz kliknąć na menu swojego konta, wybrać opcję „Ustawienia”, po czym przejść do podstrony „Ogólne”. Tam znajdziesz opcję „Dezaktywuj konto”. Po jej naciśnięciu należy wykonać kolejne kroki tak, aby potwierdzić cały proces.

Co daje Ci taka dezaktywacja? Sensu stricte nie jest to rozwiązanie problemu jak usunąć fb na zawsze, ale raczej sposób na sprawienie, żeby inni użytkownicy Facebooka nie mogli Cię ani znaleźć, ani zobaczyć. Trzeba jednak pamiętać, że niektóre informacje (zwłaszcza te wysyłane do znajomych) pozostaną nadal widoczne.

Usuwanie na zawsze

Jak usunąć konto fb w sposób trwały? Odpowiedź jest stosunkowo prosta. Logujesz się na swoim koncie, po czym klikasz w sekcję „Panel pomocy”. Tam wśród najczęściej zadawanych pytań znajdujesz to dotyczące usuwania konta lub wpisz fraze jak usunąć konto. Kolejny krok to kliknięcie na opcję usunięcia konta. Teraz wystarczy tylko wysłać swoją informację do Facebooka i potwierdzić decyzję. Przedy syłaniem takiej prośby warto pobrać kopię swoich danych z Facebooka.

Po wykonaniu tych kroków nie należy się logować na koncie przez okres 14 dni. Całkowity czas usuwania wszystkich Twoich treści wyniesie zaś ok. 90 dni. Należy pamiętać, że wybranie trwałego usunięcia konta na Facebooku, oznacza całkowitą utratę wszystkich zdjęć, aktualizacji, oraz tekstów.

Co wybrać?

Jak widać Facebook daje Ci do dyspozycji dwie metody. Którą najlepiej wybrać? Pierwsza jest z pewnością lepsza jeśli wciąż się wahasz i myślisz że chciałbyś kiedyś wrócić do swojego konta, ale aktualnie nie zamierzasz go używać i nie chcesz aby inni Cię widzieli. Z kolei, druga jest przeznaczona dla tych użytkowników, którzy są w 100 proc. zdecydowani na zerwanie przygody z tym serwisem. Ostateczny wybór zawsze należy do Ciebie.

Twój Komputer Jest Wolny Jak Żółw?

Poznaj 7 prostych sposobów na to jak przyspieszyć komputer. Pobierz teraz poradnik za darmo.

 

 

Przeczytaj również


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Subscribe!